מרחבי למידה חדשניים וגמישים: יישום למידה פעילה ומעמיקה בכיתות חט"ב במקצועות רבי מלל, האם אפשרי?
- ד"ר נועה ציון
- 28 באוק׳ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
בימים אלו כשמערכת החינוך צריכה להמציא את עצמה מחדש כל יום ויום, כשהמורים והתלמידים מתמודדים עם תכנון ויישום הוראה/למידה מרחוק מצאתי מיני מאמר שכתבתי בשנת 2017 ומעולם לא פרסמתי, שעשוי לסייע בנקודת מבט נוספת ביישום השינוי הנדרש.
המאמר הקצר מציע למורים לתכנן הוראה/למידה במרחבי למידה חדשניים וגמישים - "לשבור" את קירות הכיתה ולהפעיל גמישות בשאר המרכיבים השגורים: גודל קבוצת הלמידה, אופי עבודת המורה וכדומה.
במקום כיתה של 35 תלמידים עם מורה אחד ---- קבוצת למידה המונה 70 תלמידים עם צוות הוראה שמונה שני מורים ובמידת האפשר סייע.ת וסטודנט.ית.
במקום יחידת למידה של 45 דקות ------ יחידת למידה שאורכה 3-4 שעות.
במקום הוראה פרונטלית ---- מיקום הידע בהקשר בקבוצה של 70 לומדים (עד 15 דקות)
במקום לומד בודד שמבצע דפי עבודה ---- חלוקת הלומדים לקבוצות שמונות עד 5 תלמידים : בקבוצה של 70 יהיו 14 חמישיות שיעבדו בזום בחדרים שבהם יבקר חבר צוות ההוראה כל 20 דקות.
במקום משימות שגורות - משימות בהקשר רלוונטי ללומדים (מחובר לחיים שלהם) ובהקשר אותנטי (בהקשר של החיים האמיתיים) המשלבות ביצועי הבנה.
אם כל זה נראה לכם מעניין אתם מוזמנים לקרוא את
על מנת ליישם הצעה זו ולהפוך אותה לדרך חיים בבית הספר, יש להשקיע הרבה תשומת לב בעבודת צוות ההוראה ובWELLBEING של כל אחד מחבריו. אם נשתמש במטפורת המטוס - הנוסע מחוייב ללבוש את חגורת ההצלה לפני שהוא מטפל בילדיו או אחרים התלויים בו. יש להקדיש לפחות שעת תכנון אחת לצוות ההוראה במהלך כל יום. בשעה הזו תינתן תשומת לב גם להיבטים הקשורים בהתפתחות האישית של איש צוות ההוראה ושזירת החלומות שלו כחלק מההוראה.
אתם מוזמנים לעיין גם בהצעה שלי לשינוי מסגרת ההוראה בכיתות חט"ב שפורסמה בבלוג זה בשנת 2016
Comments